Zmätok vo zväze hlupákov

11.08.2006 16:17

 

Slovenský zväz hlupákov (SZH) so znepokojením zaregistroval správu, že ktorýsi nemecký vedec vyvinul liek proti stupidite. Správa vyvolala vážne znepokojenie v čoraz početnejších radoch silnejúcej organizácie. Na mimoriadnom valnom zhromaždení zaznela požiadavka okamžite zasiahnuť a to na medzinárodnej úrovni, pretože údajná vedecká činnosť nemeckého pseudovedca siaha na dlhodobé a obetavé úsilie SZH a siaha na jej dlhoročné výsledky. Zaznela myšlienka, či mizerný vedec nesiaha aj na podstatu slovenskej politiky, ale plénum hlupákov s naivitivou sebe vlastnou toto revolučné prevolanie dočasne zamietli. Škoda, zabránili tak, aby sa s problematikou trvalo udržateľnej hlúposti zaoberali orgány EÚ.

Správa o aktivite SZH sprvu pobavila domácu novinársku obec a stala sa námetom ich viacerých posmešných poznámok. Ani politické kruhy neostali bez reakcie. Aj z nich zaznelo nespokojné zabručanie o zbytočnom zviditeľňovaní krajiny neštandardným spôsobom. (okresný predseda SZH vyhlásil, že vládne kruhy sršia závisťou, že ich prepískli oni, obyčajní amatéri)

Lenže, ako to už býva, žiadna správa nie je taká úžasná ani fascinujúca ako sa javí na začiatku. Bádanie začínajúceho novinára prinieslo prekvapivé poznanie, že SZH nie je žiadna marginálna skupinka blbečkov, ale silná a mocná národná organizácia, a je súčasťou nadnárodnej korporácie, usilujúcej sa o výrazný vplyv v každej spoločnosti. Investigatívec pomocou tradičného tajného kanála, ktorým sa celé roky odtajňujú tajné informácie pochádzajúce z tajnej služby zistil aj ďalšie významné okolnosti –vraj SZH hlúposť svojich členov iba kamufluje. Vraj ide o nevídanú prefíkanosť a mazanosť hraničiacu s genialitou. Dôvodom pre odvážne tvrdenie je skutočnosť, že SZH potajomky pretlačil svojich najlepších zástupcov do všetkých politických strán, spoločenských organizácií, hnutí, spolkov, neziskových organizácií, to znamená že aj do vlády aj prezidentskej kancelárie. Členovia SZH tam vraj pracujú utajene, no s cieľom šíriť posolstvá SZH v čo najširšom meradle po celej krajine a cez orgány EÚ prepašovať niečo aj medzi spupných európskych mudrlantov.

Označenie hlupákov za géniov vyvolalo v ich radoch zdesenie, dokonca väčšie ako správa o zázračnom lieku proti hlúposti. V organizácii nastal filozofický rozkol a vyvolal vznik platformy Pôvodných hlupákov a platformy Geniálnych hlupákov. Zatiaľ nevedno ako sa zápas v SZH skončí, dosť na tom, že toto je jeden z mála príspevkov, ktorý sa tejto naliehavej domácej  problematike venuje.